A PROJEKTRŐL

A régi győri kekszgyár területén megvalósuló tudományos és innovációs park projekt első üteme, várhatóan 2023-ban kerül átadásra. A világban számos példa mutatja, mekkora jelentősége van a nemzetközi térben „science park”-ként ismert innovációs központoknak. Nem titkolt célunk  egy olyan egyetemi központú, innovációs ökoszisztéma kialakítása, mely teret ad a spinoff és startup vállalkozásoknak, kreatív ipari alkotótérrel rendelkezik, inkubációs feladatokat lát el, fontos eleme a felsőoktatási tehetséggondozásnak, ezáltal tökéletes áramlatot biztosít az ipar, a kutatás és a felsőoktatás között. Mindezt kimagasló színvonalú környezetben, ahol a minőség elengedhetetlen elem.


2023-ban a kocka épületben hat szinten, több mint 4000 m2-en biztosítunk teret vállalkozási, inkubációs, kutatási és oktatási tevékenységeknek. Az épület ad majd helyet az egyetem új design képzéseinek is.

2023-tól, a következő beruházási ütemekben a régi kekszgyári terület teljes rehabilitációjával folyamatosan adjuk át új, magasan kvalifikált és bérlői igények széles spektrumát kielégítő épületeinket.

A park csupán 500 m-re fekszik az ország legdinamikusabban fejlődő egyetemétől és mindössze 10 percnyire a belváros szívétől. A park jó elhelyezkedésének köszönhetően gyalogosan, kerékpárral, személygépjárművel, de akár tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető.

Az egyetem dinamikus fejlődésének köszönhetően immár több, mint 15000 hallgatót számlálhatunk intézményünkben, akik aktív szerepet vállalnak kutatómunkákban, labortevékenységekben, vállalati projektek megvalósításában. Egyetemünkre nem csak Győrből és térségéből, hanem az ország minden tájáról érkeznek hallgatók. Progresszívan növekvő nemzetközi közösségünk hozzájárul az intézmény sokszínűségéhez, jó hírnevéhez.

A park szervezeti és infrastrukturális kapocsként segít bérlői, vállalati partnerei számára az egyetem 23 vizsgálólaborjával és 22 kutatólaborjával történő kapcsolatfelvételben mérési, kutatási feladatok megvalósításához.

A Tudományos és Innovációs Park a Menedzsment Campus által nyújtott innováció-ösztönző tevékenységekhez biztosít kiszélesített szervezeti és infrastrukturális kereteket.

Szolgáltatások

Összekapcsoljuk az egyetem világszínvonalú laboratóriumait vállalati igényekkel, hogy segítsük megtalálni az utat új termékek fejlesztéséhez, innovatív projektek megvalósításához. Kutatási kiválósági területeink ...

A régi Kekszgyár Kockaépületében inspiráló környezettel támogatjuk hallgatóink kreativitásának kibontakozását, segítjük az induló vállalkozásokat az első évek üzleti és szervezetfejlesztési nehézségeinek leküzdésében. Hidakat képezünk a park vállalkozásai és az egyetem között, olyan projektek, szolgáltatások kiterjesztésével, mint a Menedzsment Campus inkubációs, vállalkozásfejlesztési szolgáltatásai és hallgatói innovációs projektjei. A vállalkozói kedvet és kreatív gondolkodást ösztönző programjaink és tereink az következő beruházási ütemekben is meghatározó szerepet kapnak majd.

Magasan specifikált üzleti és kutatási környezetet biztosítunk 500 méterre az ország legdinamikusabban fejlődő egyetemi campusától. Az ikonikus győri „Kocka” 2023 tavaszától hat szinten, több mint 4000 m2-en biztosít teret vállalkozási, inkubációs, kutatási és oktatási tevékenységeknek. A következő beruházási ütemekben 2023-tól folyamatosan adjuk át új épületeinket, ahol irodák, laboratóriumok, szemináriumi-, konferencia- és rendezvényhelyszínek útján kínálunk együttműködési lehetőséget partnereinknek hosszabb vagy rövidebb időtartamú bérleti konstrukciókkal illetve eseti jellegű programok lebonyolításához. Épületeink tervezésénél a fenntarthatóság, az alacsony üzemeltetési költség és a speciális igények kielégítésének szempontjait egyaránt érvényesítjük.

A park tevékenységeinek fő fókuszterületei egyben az egyetem fő specializációs területei is: járműipar, digitális technológiák, kreatív ipar, élelmiszeripar és egészségügyi technológiák. Ezeken a területeken bérlőinket, partnereinket speciális tanácsadás, hálózatépítés, K + F projektek indítása és lebonyolítása, valamint tematikus eseményeket és workshopok megszervezése útján támogatjuk.

Az egyetem Menedzsment Campusa megalakulása óta küldetésének tekinti a vállalatok innovációs képességének növelését. Egyedi vállalati problémák, feladatok megoldására irányuló programjainak népszerűsége egyre nő, az innovációs folyamat teljes spektrumán segíti a startupok elindulását és a már működő vállalatok továbblépését az innovációs folyamatban. Az új tudományos és innovációs park e tevékenységeket emeli újabb szintre, az egyetem fizikai közelségét igénylő vállalatok számára az innovációmenedzsment széles körű szolgáltatásait nyújtva az ötletgyűjtéstől a termékfejlesztésen át a forrásszerzésig.

Egyedi vállalati fejlesztések valamint egyetem és vállalatok által közösen indítandó K+F projektek számára segítünk a hazai és uniós fejlesztéspolitikai intézményrendszer által kínált vissza nem térítendő támogatások, hitelek valamint kockázati tőkealapok forrásainak projektre és szervezetre optimalizált felkutatásában, pályázásában és megvalósításában.

MŰKÖDÉSI FÓKUSZOK

Tervezett ütem

Galéria

×

Előtte-utána látványterv

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Név * 
E-mail cím * 
Üzenet *